A növényi alapú ételcsomagolások komposztálása | Webinárium, október 28.

Ezen az ingyenes webinarárium részvételt azoknak ajánljuk, akiket érdekelnek a környezettudatos megoldások a vendéglátás és az éttermi szolgáltatások területén.

A magyar vendéglátóiparban egyre elterjedtebbek a növényi alapú, komposztálható étel- és italcsomagolások, amely területen a Vegware piacvezető vállalat. A koronavírus járvány idején, higiéniai és egyéb előnyei miatt jobban megbízunk az egyszerhasználatos termékekben. Hogyan lehet ezeknek a termékeknek a növekvő felhasználását összekötni a vendéglátóipari cégek fenntarthatósági törekvéseivel?

A magyarországi székhelyű ProfiKomp Zrt. új, komplex szolgáltatáscsomagjának köszönhetően a komposztálható élelmiszercsomagolások hulladékká válásuk után erőforrásként hasznosulnak, így a vendéglátás területén is megvalósul a körforgásos gazdasági modell.

A ProfiKomp 2020-ban elérhetővé tette új szolgáltatását, amelynek keretében lehetővé válik a komposztálható Vegware termékek szelektív hulladékgyűjtése és komposztálása.

A webinárium témái

  • Bevezető: a növényi alapú, komposztálható anyagok és előnyei
  • Egyes egyszerhasználatos műanyag termékek betiltásáról szóló európai irányelv és a vonatkozó magyar jogszabályok
  • Esettanulmány: Sikertörténet a Sziget Fesztiválon – A biológiailag bontható csomagolási- és cateringhulladékok komposztálása
  • „ProfiKomp komposztálható bioműanyag hulladék-menedzsment” szolgáltatás, amely elérhető a magyar vendéglátóhelyek számára
  • Interaktív szakasz: kérdés-válasz
Two people enjoying lunch from Vegware plant-based foodservice disposables

Az előadókról

Jenei Csaba | Project Manager, ProfiKomp Környezettechnika Zrt.

Csaba a ProfiKomp szenior projektmenedzsere, több mint 10 éves projektmenedzsment és projektvezetői tapasztalattal, aki környezetgazdálkodási agrármérnökként végzett a Szent István Egyetem gödöllői karán. A vállalaton belül a nemzetközi biohulladék-kezelési projektek koordinálásáért és a komposztálható bioműanyagok biológiai hasznosításával foglalkozó üzletágért felel. Főbb tevékenységei: Üzletfejlesztés, tanácsadás, értékesítés, projektmenedzsment a komposztálható csomagolóanyagok hasznosítása területén.

A ProfiKomp® cégcsoport több évtizedes szakmai tapasztalatával Európa vezető vállalkozásai közé tartozik a hulladékgazdálkodással kapcsolatos szolgáltatások és technológiák terén. A cég kiemelten foglalkozik a biológiailag bontható hulladékok aerob hasznosításával: a komposztálással.

Lucy Frankel | Environmental and Communications Director, Vegware

Brit vállalkozó, aki magyarul mondja el tájékoztatóját. Beszámolójában egyebek között képet ad arról, hogy a Vegware több mint 350 növényi alapú egyszerhasználatos vendéglátóipari terméket gyárt, amelyek mindegyikét úgy tervezték, hogy élelmiszerhulladékkal együtt ipari komposztálásra alkalmas legyen.  Evőeszközei, étkészletei, hideg-meleg italos poharai és elvitelre szolgáló csomagolásai mind növényekből készülnek, megújuló, visszanyert, alacsony széntartalmú vagy újrahasznosított anyagok felhasználásával.

Növényi alapú, eldobható termékeink 12 héten belül lebomlanak a kereskedelmi komposztálás során. A Vegware rendelkezik a legteljesebb körű komposztálhatósági tanúsítvánnyal a csomagolóiparban, és helyszíni vizsgálatok során ellenőrizzük, hogy termékeink lebomlanak a világ számos különféle komposztáló létesítményében.

Regisztráljon ma!